Κουκλότουρτα Ειρήνης


Τι είναι αυτό το καινούριο κι όλα τα κοριτσάκια τρελαίνονται για τούρτες μπόμπες με τις αγαπημένες τους κούκλες να κλέβουν την παράσταση!!!!!
Μοναχοκόρη την έχω οπότε άντε να της χαλάσεις χατίρι...κατεβάζει μουτράκι, με κοιτάει σα κουταβάκι...πώς να το πω αυτό το όχι, πόσο μάλλον όταν έχει και γενέθλια....δεν το πάει η ψυχούλα μου.Είμαι και χαζομαμά γενικώς....αχ!!!



Πάμε λοιπόν στη διαδικασία και σε όσες φωτογραφίες κατάφερα να τραβήξω με 3 ζουζούνια να ζουζουνίζουν.

Έφτιαξα το παντεσπάνι (την προηγούμενη μέρα για να κρυώσει καλά και να μπορέσω να το κόψω καλύτερα) κάνοντας παραλλαγές από 2-3 που είδα. Και την ζαχαρόπαστα επίσης την οποία την έκλεισα καλά μέσα σε μεμβράνη.

Για το παντεσπάνι: 




  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1,1 πακέτο αλεύρι (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα γάλα

  • Εκτέλεση

    1. Χτυπάμε ζάχαρη, αυγά, βανίλια στο μίξερ πολύ καλά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα, θα χρειαστεί πολύ χτύπημα.
    2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ και λίγο λίγο. (Μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσετε αλεύρι. το μείγμα δεν το θέλουμε νερουλό, ας είναι λίγο σφιχτό.)
    3. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε το ταψί ή την φόρμα μας και ρίχνουμε το μείγμα. (Στην περίπτωσή μου, το χώρισα κι όσο δεν χώρεσε στη φόρμα το έβαλα σε καλά λαδωμένο ταψί.) Αν σας εξυπηρετεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα.
    4. Ψήνουμε σε 175 βαθμούς στον αέρα για 30' περίπου. (Το ψήσιμο διαφέρει στους φούρνους, οπότε καλό είναι να έχουμε ση μισή ώρα να ρίξουμε μια ματιά. Όχι νωρίτερα για να μην κάτσει το (κέικ). Για να καταλάβουμε ότι ψήθηκε βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα κι αν βγει στεγνή είναι έτοιμο. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαχαίρι αλλά εγώ προτιμώ την οδοντογλυφίδα γιατί δεν αφήνει σημάδι.)
    5. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το αφήνουμε να κρυώσει καλά για να το βγάλουμε από το ταψί.
    6. Κατόπιν το χωρίζουμε με μεγάλο μαχαίρι στα επίπεδα που θέλουμε και στο πάχος που μας βολεύει.

    Ζαχαρόπαστα: 




  • 1/2 κιλό άχνη
  • 2 φακελάκια των 10 γρ. ζελατίνη
  • 1 κουταλιά γλυκερίνη
  • 1/4 κούπα γλυκόζη
  • 1/3 κούπα νερό 
  • 2 βανίλιες ή κάποια άλλη εσάνς

    Εκτέλεση

  • 1) Σ' ένα κατσαρολάκι διαλύουμε το νερό με τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις διαλυθεί βάζουμε την γλυκερίνη και το άρωμα και αποσύρουμε.
    2) Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την άχνη κάνοντας μια λακκούβα.
    3) Ρίχνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε, με κουτάλι στην αρχή για να μην καούμε. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια. Φροντίζουμε να έχουμε κοντά μας κι άλλη άχνη, μήπως αρχίσει και κολλάει. 
    6) Κάνουμε μια μπάλα ή ένα μπαστούνι και τυλίγουμε με μεμβράνη ή βάζοντάς την σε σακουλίτσα μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

    Λεπτομέρειες και φωτογραφίες.

    Μία δόση από το παντεσπάνι το έκανα σε φόρμα κλασική. Όσο έμεινε, το έψησα σε μια άλλη φόρμα, στυλ μικρό ταψάκι στο ίδιο όμως μέγεθος. Είναι η ίδια διάμετρος όπως τα έτοιμα που αγοράζουμε από το σούπερ.

    Στην ουσία είχα δηλαδή, ένα παντεσπάνι όπως το κέικ της φόρμας και μια φέτα σε διπλάσιο πάχος από του εμπορίου.

    Ενδεικτικές εικόνες γιατί δεν πρόλαβα να βγάλω τις δικές μου.


    Εδώ δυστυχώς δεν κατάφερα να έχω φωτό παρά μόνο τις δυο μεριές από το κέικ της φόρμα που έκοψα (είναι η επόμενη εικόνα) για να το προσαρμόσω στο υψηλότερο σημείο της τούρτας.


     Έφτιαξα σιροπάκι, το κλασικό, με ζάχαρη και νερό, έβρασα 3', έριξα και 2 κουταλάκια περίπου γρεναδίνη που την είχα ετοιμάσει την προηγούμενη ημέρα και ένα φακελάκι βανίλια το οποίο το έριξα στο κατσαρολάκι αφού κατέβασα από την φωτιά για να μην πάρει βράση. (Για όσους δεν το γνωρίζουν, η βανίλια όταν βράσει πικρίζει κάπως.)


    Δεν έβγαλα φωτογραφία τις κρέμες ζαχαροπλαστικής, έφτιαξα 2 έτοιμες βανίλια και μία σοκολάτα.
    Έφτιαξα σαντιγί με ελμόρ αλλά ΠΩΣ τα κατάφερα και μου βγήκε κάπως αραιή, οπότε χτύπησα και δύο πακέτα σε σκόνη πιο σφιχτή απ' ότι την χτυπάμε κανονικά  για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω και την ατυχήσασα. χιχιχι

    Έβαλα πρώτη και δεύτερη στρώση το παντεσπάνι από το ταψάκι μιας που ήταν όλο επίπεδο και το χρειαζόμουν για να στηριχτούν καλύτερα τα πόδια της κούκλας.
    Μετά έστρωσα τα υπόλοιπα από το παντεσπάνι της φόρμας (που είχε από μόνο του τρύπα στο κέντρο οπότε δεν χρειάστηκε και να το κόψω) βάζοντας εναλλάξ σιρόπι σε κάθε επίπεδο και κρέμες εκτός από το τελευταίο.
    Εδώ βλέπετε τη φωτογραφία από το τελευταίο πριν τα 2 επίπεδα της κορυφής.


    Να και η κούκλα που διάλεξε το καμάρι μου!
    Ευτυχώς είναι μπαλαρίνα, έχει δικό της κορμάκι κι έτσι δεν χρειάζεται επιπλέον στόλισμα για μπούστο.


    Η κουκλίτσα μας έχει μπει στη θέση της, τα δύο επίπεδα πάνω τα πήρα στις άκρες γύρω-γύρω με το μαχαίρι για να τα στρογγυλέψω.
    Έβαλα μια λεπτή στρώση σαντιγί για να ακουμπήσει καλύτερα η ζαχαρόπαστα και στο ψυγείο για ένα βράδυ.


     Η κουκλίτσα μας ξύπνησε μαζί μ' εμάς κι έβαλε την φούστα από την ζαχαρόπαστα.
    Δεν την ήθελα τυλιγμένη όλη γιατί είχα σχέδιο στο μυαλό μου.
    Όταν άπλωσα την φούστα, έβρεξα λίγο τα χέρια μου (δεν είχα πινέλο) και την χάιδεψα απαλά, γυάλισε πολύ και διορθώθηκαν και κάποιες ατέλειες :-)


    Έφτιαξα λίγη πράσινη ζαχαρόπαστα και με κουπ έγραψα το όνομα της μικρούλας το οποίο το πέρασα μετά με το λεπτό κορνέ με σαντυγί.


    Έφτιαξα και 2 τριανταφυλλάκια και μερικά φυλλαράκια, βαρέθηκα για παραπάνω (είχα κουραστεί τόσο πολύ)


    Να την η τούρτα μας!!!!!!!!
    Τώρα έχω και παραγγελία από την ανιψιά μου που ξετρελάθηκε. (ΧΑΡΑ ΕΓΩΩΩΩΩ!!!!!!!!)








    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου