Μερεντογλύκισμα

Μερεντογλύκισμα


Τα υλικά μας!
2 φύλλα σφολιάτας έτοιμη
1 φλυτζάνι μερέντα (εγώ έβαλα δική μου, όχι του εμπορίου)
γάλα ή κρόκο αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση
Μέχρι να ετοιμάσουμε το μερεντογλυκισματάκι μας, προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 º C.
Στρώνουμε λαδόκολα σε ταψί και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Αλείφουμε με μερέντα, αφήνοντας κενό λίγο στις άκρες για να μην χυθεί στο ψήσιμο και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Βάζουμε ένα ποτήρι ή φλυτζανάκι στη μέση για να μην το κόψουμε κατά λάθος. Το χρειαζόμαστε αυτό το κενό στη μέση.
Χωρίζουμε τη ζύμη πρώτα σε τέσσερα ίσα μέρη και συνεχίζουμε ώσπου να χωρίσουμε την ζύμη σε ίσα λεπτά κομμάτια.Ανασηκώνουμε προσεκτικά από την άκρη κάθε κομμάτι και περιστρέφουμε ώστε να σχηματίσουμε κάτι σαν αχτίνα.
Αλείφουμε με λίγο γάλα ή κρόκο αυγού χτυπημένο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.



Κάπου είδα ότι γίνεται με στρογγυλό φύλλο, δεν ξέρω αν υπάρχει έτοιμο σε συσκευασία, οπότε χρησιμοποίησα αυτό το μακρόστενο.




 Δυστυχώς δεν κατάφερα να το βγάλω φωτογραφία, καθότι είχα καλεσμένους ακριβώς την στιγμή που το έβγαλα από τον φούρνο κι όπως καταλαβαίνεται, δούλεψαν αμέσως τα μαχαίρια ;-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου