Η ευγενική ψυχή της Μαργαρίτας Αρβανίτη που με συγκίνησε


14 Ιουνίου 2013 - Παρασκευή

Κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να ακούσω την Ειρήνη Φραγκάκη να μιλάει , κάθε φορά μου διαβάζω τις απαντήσεις της σε ερωτήσεις , επιβεβαιώνονται και επαυξάνονται οι καλές μου εντυπώσεις για εκείνη! Από τη πρώτη στιγμή που τη γνώρισα με κέρδισε! Η ματιά της καθαρή, διεισδυτική εντυπωσιάζει και πάνω απ όλα …μπορεί να σε κοιτάζει στα μάτια! Σημαντικό! Τη γνώρισα περισσότερο με την ευκαιρία που μου δόθηκε να παρουσιάσω τη « Πεταλούδα της Νύχτας». Τιμή και χαρά για μένα! Δεν θα σταθώ με λεπτομέρειες στην εντυπωσιακή δουλειά της , γιατί ήδη το έχω κάνει εκτενώς με αφορμή τη παρουσίαση! Και εσείς μέσα από τη γραφή της μπορείτε να βγάλετε , αν δεν έχετε βγάλει ήδη , τα δικά σας συμπεράσματα. Θέλω να σταθώ στη προσωπικότητά της που αντανακλά αντίστοιχα και στη δουλειά της .Ο παράγων άνθρωπος ο πιο σημαντικός για έναν συγγραφέα! Είναι ευγενική, με διακριτική παρουσία που ακόμα και όταν λείπει ποτέ δεν είναι απούσα! Πάντα είναι μέσα στις καρδιές των φίλων - συναδέλφων της ,- συχνά γίνονται αναφορές στο πρόσωπό της - πάντα παρούσα στις καρδιές των φίλων και αγαπημένων της ! Μητέρα 4 παιδιών είναι προσηλωμένη με μια ήρεμη δύναμη στην όμορφη οικογένειά που έχει , η οποία με τη σειρά της στηρίζει τα Όνειρά της! Η Ειρήνη αποτελεί το σύμβολο- γυναίκα που ολοκληρώνει σιγά σιγά τους επαγγελματικούς και οικογενειακούς προορισμούς της με μεράκι , σιγουριά και πολύ αγάπη! Όχι πως δεν υπάρχουν τα δύσκολα της ζωής! Μαχητής όμως η ίδια μπορεί και αντιστρέφει τα δύσκολα και τα φέρνει στα μέτρα της καρδιάς , της δικής της καρδιάς! Με το γέλιο πάντα , τον καλό λόγο, δοτικός άνθρωπος , ζεστός, έτοιμη να βοηθήσει, να συντρέξει όπου μπορεί και χρειαστεί , όχι γιατί δεν μπορεί αλλιώτικα να κάνει αλλά γιατί αυτό επιθυμεί! Αναγνωρίζει και σέβεται ότι καλό της προσφέρεις! Η ευγένεια της ψυχής της δεν είναι αδυναμία είναι συνειδητή επιλογή! Η Ειρήνη συγγραφικά δεν είναι μόνο τα όσα είδαμε και γνωρίσαμε! Υπάρχει πίστης για πολλά περισσότερα ακόμα! Σίγουρα θα μας εκπλήξει ακόμα περισσότερο με τα γραπτά που θα ακολουθήσουν! Έχει την αρετή και τόλμη – όταν πολλοί άλλοι δεν το κάνουν- να «εκτίθεται» κα να «εκθέτει» στην κρίση και την κριτική των αναγνωστών τα έργα της, να συμμετέχει στην αρένα της ευγενούς συγγραφικής άμιλλας γνωρίζοντας πολύ καλά τη σημαίνει αγώνας για ανοδική εξελικτική πορεία! Εν αναμονή Ειρήνη για όλα τα ωραία που ετοιμάζεις και σου εύχομαι από καρδιάς τη Χαρά της δικαίωσης στα Όνειρά σου , τα προσωπικά , οικογενειακά και συγγραφικά γιατί όλα στο σύνολό τους συνθέτουν το σενάριο της δικής σου ζωής ! Νάσαι καλά και Καλή Επιτυχία σε ότι κάνεις!

Με αγάπη
ΜαργαρίταΞέρω ότι γίνομαι κουραστική, ξέρω πως δεν θα πω κάτι πρωτότυπο, μα βγαίνει τόσο αληθινά και βαθιά από την καρδιά μου αυτό το τεράστιο ευχαριστώ….
Μαργαρίτα μου, είσαι σπάνιος άνθρωπος, πάντα κοντά μου από την πρώτη στιγμή που ακόμα δεν με γνώριζες.
Όσο
ν αφορά το βιβλίο ένιωσες και χάιδεψες την Μάγδα, μπήκες μέσα στα σοκάκια της ψυχής της που ήταν το ίδιο σκοτεινά με ‘κείνα της βρώμικης νύχτας κι έριξες το δικό σου φως για ν’ ανακαλύψεις τις αλήθειες που έκρυβαν.
Σ’ εμένα άφησες την ψυχή μου ελεύθερη να σου ανοιχτεί και να μην διστάσει να σε αφήσει να την δεις με τα μάτια της δικής σου ψυχής.
Χαίρομαι που αυτό το άψυχο κουτί, αυτό το εργαλείο που λέγεται φέις μας έδωσε την ευκαιρία να μπούμε η μια στη ζωή της άλλη τόσο σημαντικά.
Χαίρομαι που απέκτησα μια φίλη καρδιάς!!
Να έχεις όλα τα καλά του Θεού, την υγεία σου και να πετύχεις όσους στόχους έχεις βάλει γιατί το αξίζεις!!!
Έχεις όλη μου την αγάπη και τις θερμότερες ευχαριστίες μου!!!

Ειρήνη Φραγκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου